Containers en Beeboxen

De Containers

Deze Beehive locatie bevindt zich nu nog in een loods op de Cruquiusweg 79B. De ruimte is in kavels verdeeld waarop een of twee containers en/of bouwketen geplaatst  worden. De wijze waarop deze containers geplaatst worden is vrij. De container kan als opslag of als werkplek gebruikt worden, het grondvlak ook. De kavels zijn helemaal vrij in te vullen maar zijn niet bedoeld als louter opslag, er moet gewerkt worden! Je krijgt als huurder beschikking over stroom, krachtstroom, de container, gedeeld water, wc’s, douche, internet (100Mb glasvezel) en een fijne koffiehoek. In de hal bij de koffiehoek is ook een expositieruimte waar je als huurder je spullen te koop kan aanbieden. Na juli verhuist de harde kern van creatieve ondernemers naar een loods verderop aan de Cruquiusweg. Ze gaan aan zelfbeheer doen maar het principe van de containers in een openhal blijft het zelfde.

De loods is bedacht door Buro Beehive  voor stichting Beehive Cruquius. Na vele problemen met de eigenaar, de vergunningsprocedure, de goedbedoelde subsidie van Bureau Broedplaatsen, te veel wan-betalende huurders en met de lening van de Triodosbank, heben we met het bestuur en bureau broedplaatsen besloten deze stichting op te heffen en de serieuze huurders-groep op de nieuwe plek een doorstart te laten maken als Fenix. Daarover later meer.

149010140.znRqX9qi (1)

De Beeboxen

Ook deze locatie zat in Oost, op de Cruquiusweg, een klein stukje verwijderd van de loods. Op De Verdieping, een grote lichte ruimte, stonden twintig BEEBOX Mobile Offices. Deze komen neer op zo’n 35 m2 per BEEBOX, en zijn individueel af te sluiten.  Je kreeg als huurder beschikking over stroom, water, wc’s, een keukenhoek met koffie en thee, een zithoek, een vergaderplek en internet (100Mb glasvezel). Flexwerken kon hier ook.

Beehive heeft met het opheffen van de loods besloten deze Beeboxen aan een andere organisatie in gebruik te geven! Deze organisatie heet `WOW en neemt in west een groot gebouw in gebruik als woon en werkruimte. Ook daarover later meer. Wil je meer weten over de Beebox?

Wil je meer informatie over één van de manieren van nieuw ruimtegebruik en inrichting?, neem dan contact op met Bart via bart@beehives.nl of 06 – 4963 0211.